Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής ... Στρατηγικής !

Ομόφωνη, μάλιστα, ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (πιο ταιριαστό θα ήταν : "Σχέδιο") Δημοσιονομικής Στρατηγικής ( λόγω της στρατηγικής ταιριάζει το "Σχέδιο") !
Στη Δήλωση/Διάγγελμα όμως μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Πρωθυπουργός :

" Και σε αυτό το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί το σχέδιό μας στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αλλαγές.
Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον μας.
Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας.
Εγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους. "


Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν γνωρίζουμε ποιες "συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης" έγιναν, όπως επίσης δεν ξέρουμε και με ποιους "κοινωνικούς εταίρους" ήρθαν τόσο κοντά, αλλά αμέσως μετά την "Δήλωση Πρωθυπουργού" έπεσαν οι "ντουφεκιές" των κομμάτων της Βουλής και όχι μόνο.

Η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς δηλαδή λέει στη δική του Δήλωση : " Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει ".
Ο ΛΑ.Ο.Σ. με τη φωνή του κ.Καρατζαφέρη λίγο πριν την ψήφιση : " Βάζετε το λαό στη μέγγενη. Εμείς δεν μπαίνουμε καν στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, δεν στηρίζουμε τίποτα που έρχεται από αυτή την κυβέρνηση".
Το Κ.Κ.Ε. με σχόλιο του Γραφείου Τύπου : " Η κυβέρνηση έχει συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική της από την Ε.Ε., τη Ν.Δ., το ΛΑ.Ο.Σ., τον Σ.Ε.Β.".
Ο ΣΥΝ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου λέει : " Η μοναδική συναίνεση που δίνεται απλόχερα στον πρωθυπουργό είναι αυτή της τρόϊκας και των τραπεζών".
Τέλος η, εκτός Βουλής, Δημοκρατική Συμμαχία διά του εκπροσώπου τύπου δήλωσε : "Το διάγγελμα του κ. Παπανδρέου απευθυνόταν, κυρίως, στον κ. Σαμαρά".


Μήπως εσείς καταλάβατε με ποια "άλλα κόμματα" έγιναν "συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης" ;

Σημ.συντ. : Αυτό είναι που λέμε ... "της βουλής το κάγκελο" ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου